diumenge, 12 de desembre del 2010

      COM FER VÍDEOS AMB EL MOVIE MAKER

1.- Un cop tenim obert el Movie Maker li demanem <importar imatges> perquè treballarem amb fotografies.
Si volguéssim treballar amb imatges que tenim a la càmera, seria <captura des d’un dispositiu de vídeo>.
I si volguéssim treballar amb vídeos que tenim desats a l’ordinador, <importa vídeo>.
Cerquem les fotos al nostre ordinador i les importem.
2.-
Només ens caldrà estirar la imatge dins la pista.
3.- Títol.Quan les tinguem totes arrossegades ens caldrà posar el títol.
Caldrà que editem el títol: tipus de lletra, mida, color.
També podem triar l’animació que tindrà.
Per a fer els títols de crèdit hem de procedir de la mateixa manera.
El títol ja ens apareix a la pel·lícula.
4.- Transicions.Podem triar diferents transicions.
Un cop l’hàgim triat, l’arrosseguem a la pista entre els dos fotogrames que
vulguem.
5.- SoPodem importar un so prèviament enregistrat en format o de mp3. Accepta altres formats.
Un cop tenim el so, l’arrosseguem a la pista de so i l’ajustem a la llargada de les imatges.
6.- Fer el vídeoUn cop tenim el vídeo editat, ens cal anar a l’apartat Fi de la pel·lícula, a desa al meu ordinador.
Cerquem la carpeta on el volem desar i li posem el nom. Després ens demanarà per ajustar la mida i despres ja es podem penjar al Youtube o al blog .

dijous, 2 de desembre del 2010

 L'èxit d'Internet 2.0

-Síntesi de la notícia:
Uns 500 llocs o emissors d’informació concentren més de la meitat de totes les visites de tot el món. I aquests llocs són només el 0.003% de totes les webs que existeixen en l’actualitat. Aquest fenomen és una mostra de l’èxit i la popularitat d’algunes pàgines i també del procés d’homogeneïtzació cultural que s’ha accelerat en els primers anys del segle XXI.
Segons Alexa.com les tres primeres webs de la xarxa són: Google, Facebook i Youtube.
Google és amb diferència la pàgina més visitada del món, està especialitzada en la recerca d’informació a Internet. Google rep 1 de cada 4 visites web de tot el planeta. El gran interès de Google com a empresa ha estat la seva capacitat de diversificació i visió de mercat, que l’ha portat a ser el principal proveïdor de productes, amb el suport del seu negoci de buscador.
La segona web més visitada del món és Facebook. Al principi es pensava que seria una moda passatgera, però s’han consolidat com a impulsors de les relacions socials a la web. Existeixen altres webs impulsores de les relacions socials, però Facebook és el líder. Facebook és la xarxa social més popular amb més de 500 milions d’usuaris i uns 200 milions de visites al mes.
Facebook també és un exemple de web 2.0, ja que és un terme que es refereix a llocs web que obtenen una part del seu valor a través de les accions dels usuaris.
Youtube és la tercera web més visitada, s’ha convertit en el nou estendard del món audiovisual, compartir vídeos, compartir tendències, oci individual de masses.
-Opinió personal :
 Penso que aquesta notícia reflexa l’evolució d’Internet.Les tres primeres webs que tenen més visites del món són: Google, Facebook i Youtube.

dimecres, 17 de novembre del 2010

Com fer presentacions on-line

Slide i imagloop :
Aquestes pàgines www.slide.com o en www.imagloop.com .
Estan bé per fer vídeos on-line.
Jo vaig utilitzar el SLIDE per fer un vídeo d’una excursió a Montserrat ,he utilitzar el SLIDE perquè m’agradava més les funcions que tenia i ja la coneixia i era més fàcil per mi .
Els passos per fer un vídeo en SLIDE :
Primer entrar en la pàgina www.slide.com desprès anar en Crear desprès fer clic i posar Crear un Slideshow.
Segon pas encarregar les imatges en ‘Buscar’ i va directament en el teus arxius on hi ha les teves imatges .Posant les imatges que vols .
Desprès quant encarregues tots les imatges pots personalitzar com tu vulguis com :
-Estilo
-Tema
-Fondo
-Efectos
-Tamaño
-Tambe posant ‘Diseños predeterminados ‘
Desprès quant ja tenim tots personalitzar em de fer clic en GUARDAR SLIDE SHOW i et dona un codi per penjar el vídeo en :
-Facebook
-Orkut
-My space
-Blogger

dijous, 14 d’octubre del 2010

                          SISTEMA OPERATIU

El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.
Microsoft Windows .
Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI) .
Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet.
Microsoft Windows 2.0
El Windows 2.0 és la segona versió del sistema operatiu Microsoft Windows, va ser llançada el 9 de desembre de 1987. La versió 2 de Windows portava com a novetat més important les icones. Va ser una mica més popular que la fracassada primera versió.

GNU/Linux .
Linux o GNU/Linux, és el sistema operatiu format pel nucli del sistema o kernel Linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu.
El kernel Linux va néixer en el 1991 a Hèlsinki quan Linus Torvalds va implementar un clon de UNIX basant-se en el seu coneixement del sistema operatiu Minix i les seves limitacions per tal d'aplicar-les a les noves possibilitats de gestió de memòria en mode protegit dels processadors Intel 386, una arquitectura molt comuna a l'any 1991 i amb millores substancials respecte anteriors versions de PCs i de les quals Minix no en treia profit.
Aquest sistema operatiu va créixer gràcies al treball col·laboratiu de programadors de tot el món, els quals se sumaren a la crida per a desenvolupadors que en Linus Torvalds va realitzar en quant va fer pública la primera versió del nucli del sistema operatiu.
Per aquest tipus de sistema operatiu és GNU/Linux, ja que les utilitats GNU són essencials pel seu funcionament.
Mac OS .
El Mac OS (Macintosh Operating System) és un sistema operatiu creat per Apple Computer ('ordinador poma' en anglès) per a ordinadors Apple Macintosh. Destaca per la seva estabilitat, potència gràfica i facilitat d'ús.
El Mac OS va ser el primer sistema operatiu comercial que incloïa interfície gràfica d'usuari. Aquesta primera versió va sortir amb el Macintosh 128k l'any 1984. L'equip del Macintosh estava format principalment per Bill Atkinson, Jef Raskin i Andy .
Versions :
Inicialment el sistema operatiu dels Macintosh estava format de dos aplicacions, el "sistema" i el "finder" cada una amb el seu propi número de versió. El Sistema 7.5.1 va ser el primer a incloure l'actual logo de Mac OS.
Podem distingir dues grans famílies de sistemes operatius en el Mac OS:
·        El Mac OS "Clàssic". Aquesta família inclou totes les versions del sistema des de la primera versió que es venia amb el primer Macintosh l'any 1984 fins al Mac OS 9 que va sortir l'any 2001.
·        El Mac OS X (per el número romà 10). Mac OS X no és descendent directe del Mac Os Clàssic, sinó del sistema operatiu NextStep, un sistema operatiu basat en BSD Unix, tot i que conserva la majoria de funcionalitats del Mac OS 9.
Curiosament es tracta d'un UNIX complet, aprovat per The Open Group, empresa propietaria de UNIX. La X del Mac Os apart de senyalar la versió que és (10) guarda relació amb el fet de que tots els sistemes operatius basats en Unix acaben amb X, (Linux,Minix,Ultrix,IRIX, etc..). També, cadascuna de les versiones tenen com a sobrenom de diferents felins. Abans del seu llançament, la versió 10.0 tenia com a nom de projecte intern, Apple Cheetah (Guepard), de la mateixa manera que la versió 10.1 va rebre el sobrenom de Puma. La versió 10.2 Jaguar, i d'aquesta versió en endavant s'han seguit fent públics aquests noms, sent Panther el de la versió 10.3, Tiger el de la 10.4 i Leopard el de la 10.5 . Apple té també registrats els noms de Lynx (Lince) i Cougar (Puma) pel seu futur ús.

dijous, 23 de setembre del 2010

Benvinguts !

Hola
Em dic Mercedes estic en 4rt d’ESO en el col.legi SAMC . En l’ àrea d’ informàtica hem  crear aquest  bloc  que anirem penjant articles, fotografies...
Serà el meu últim any aquí. Espero poder portar un bon blog  !